Access Virus & Virus TI community since 2002 Virus TI Infekted

Go Back   The Unofficial Access Virus & Virus TI Forum - since 2002 > Discussion concerning Access products > Trouble with your Access Virus?

Trouble with your Access Virus? Here you can get help when you have trouble or just don't know what to do.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 20.03.2017, 01:18 PM
wildatsun wildatsun is offline
New here
New here
 
Join Date: 19.03.2017
Posts: 2
Default Virus TI keyboard, no sound. Options to mend?

hi Folks
Got a broken Virus TI here, belongs to a friend, it powers up and the controls work etc, but no sound, I also tried the digital ouput, still nothing.

Whats the worst case scenario here, main board gone and beyond repair, if so are they available and what cost?

Is it worth sending the machine (or boards by themselves) to anyone other than Access ? Any known repairers for these in UK?

Cheers
Will
Attached Images
File Type: jpg access3.jpg (92.9 KB, 4 views)

Last edited by wildatsun : 20.03.2017 at 04:22 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 25.03.2017, 10:31 AM
evilgus evilgus is offline
Am starting to like this forum
Newbie
 
Join Date: 01.05.2012
Location: Sydney
Posts: 80
Default

So there's no output from headphones or analog outs? You didn't have it connected to a computer via USB at the time?

If it boots up and displays the version number, the main DSP boards might be ok, just not the smaller output board. Afraid I don't know anything about replacements, but have the same model and have done a battery replacement and had it all apart.

EG
Reply With Quote
  #3  
Old 25.03.2017, 03:11 PM
Timo's Avatar
Timo Timo is offline
Administrator
This forum member lives here
 
Join Date: 13.07.2003
Location: Kaoss central, England
Posts: 2,504
Default

So the knobs work, but the keyboard doesn't? Does it generate sound if controlled by external MIDI? Ensure all the MIDI settings are set to receive/send data correctly via the Ctrl menus.

Is Local (Keyboard) control turned Off in the Ctrl settings? This would disengage the keyboard.

If the unit generates sound from external MIDI but the keyboard still doesn't work you could open the TI up and double check that the ribbon cable is properly seated and connected to the keyboard. If the TI is like my Indigo, you don't have to disassemble the whole unit, you can gain easy access to the keyboard itself just by unscrewing just two specific parallel lines of screws under the base, and the keyboard slips out and will show the ribbon cable/connector. http://infekted.org/virus/showthread.php?t=31443
__________________
PS > And another thing! Will the Ti|3 have user customisable/importable wavetables? A ribbon-controller or XY-Pad might be nice, too, please! Thanks!
Reply With Quote
  #4  
Old 30.03.2017, 09:47 AM
wildatsun wildatsun is offline
New here
New here
 
Join Date: 19.03.2017
Posts: 2
Default

Thanks for replies, never had it connected to a computer. Managed to get a video of it, sometimes works briefly then makes a digital glitch sound and usually goes silent, I am sure it was putting DC out of the audio output or non-audible frequency at one point, (causing VU meter on mixer to go up) like it had crashed. Sometimes the buttons still work, sometimes they all freeze up.

https://youtu.be/CTvvrPIGeKY

OS is 5.1.3.0
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:52 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Skin Designed by: Talk vBulletin
Copyright 2002-2015, Infekted.org