Access Virus & Virus TI community since 2002 Virus TI Infekted

Go Back   The Unofficial Access Virus & Virus TI Forum - since 2002 > Discussion concerning Access products > General discussion about Access Virus

General discussion about Access Virus Discussion about Virus A, B, C and TI.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 08.07.2019, 12:45 PM
orx65 orx65 is offline
New here
New here
 
Join Date: 18.02.2019
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by unknown_artist View Post
Hello guys,

I had two dead keys on my Polar... after cleaning the board, one of the dead keys still do not work. I guess, it is needed to replace one pair of that small guys (resistor?). Could anyone confirm if I am wrong or right, please?

Otherwise I may need to exchange the whole board (Silga T120 C 94V0) I assume. But do not have any idea where to get it from.

Many thanks for any advice!
hello
these is crystal diode (germanium) check the image probably all 4 with same measurement.. (i presume )
If you have multimeter , desolder all 4 select diode modality and make the measurement ..if 1 or more is with different value replace.
Attached Images
File Type: jpg diodes.JPG (84.3 KB, 5 views)
Reply With Quote
  #12  
Old 09.07.2019, 11:05 PM
unknown_artist unknown_artist is offline
New here
New here
 
Join Date: 07.07.2019
Posts: 5
Default

thank you a lot for that information, orx65. you give me a hope.

is it really necessary to desolder the diodes first before measuring them?

i did the measurement already - you can see the values on the picture i got from all the diodes (more or less same values).

do all diodes have to show the exact same value? or is it not a problem when one diode shows 0,619 and other one 0,625?

best regards
Attached Images
File Type: jpg diode-.JPG (57.1 KB, 3 views)
Reply With Quote
  #13  
Old 10.07.2019, 02:38 PM
orx65 orx65 is offline
New here
New here
 
Join Date: 18.02.2019
Posts: 9
Default

hi
yes for correct measurement is necessary desolder them as any other different electronic component..unfortunately i don't have schematic of this synth i know that a few difference can to be a normal tollerance anyway the correct value for germanium diode is 0,5 - 0,8 v ..do you want to be sure ? replace all 4 ..example link
http://www.ebay.it/itm/AA117-Diodo-a...sAAOSwEZdaCY1T

let me know , good luck
Reply With Quote
  #14  
Old 22.07.2019, 11:39 PM
unknown_artist unknown_artist is offline
New here
New here
 
Join Date: 07.07.2019
Posts: 5
Default

Here's a photo of the 2nd board - in that board comes the signal from the contact PCB. Any ideas what component from this board could cause the dead key?

Reply With Quote
  #15  
Old 23.07.2019, 07:45 AM
orx65 orx65 is offline
New here
New here
 
Join Date: 18.02.2019
Posts: 9
Default

i'll try to resolder all solder joint incoming from red connector , i realize that it is an empirical solution but considering that we do not have the schematic ...
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:10 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Skin Designed by: Talk vBulletin
Copyright �2002-2015, Infekted.org