Access Virus & Virus TI community since 2002 Virus TI Infekted

Go Back   The Unofficial Access Virus & Virus TI Forum - since 2002 > Discussion concerning Access products > Trouble with your Access Virus?

Trouble with your Access Virus? Here you can get help when you have trouble or just don't know what to do.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 24.03.2021, 08:32 PM
beemerduck beemerduck is offline
New here
New here
 
Join Date: 24.03.2021
Posts: 5
Default Virus scrambled sound names.

Hi all, I have just gought a Virus KB, got it home to notice all the sound names single or multi are scrambled, there is also no output from the synth at all, however I turn knobs etc.. nothing..

I has been suggested its the internal battery? Is this correct.

Thanks in advance...


Last edited by beemerduck : 25.03.2021 at 12:53 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 25.03.2021, 08:01 PM
Timo's Avatar
Timo Timo is offline
Administrator
This forum member lives here
 
Join Date: 13.07.2003
Location: Kaoss central, England
Posts: 2,559
Default

Quote:
Originally Posted by beemerduck View Post
I has been suggested its the internal battery? Is this correct.
Quite possibly the battery, and cheapest fix if so. When did you last change it?

Do you have any other messages like "Initialize Global Memory" or "Load Bank A with Factory Sounds?"

Read this thread, it's slightly different though as I could get sound out of when my battery died. http://infekted.org/virus/showthread...036#post306036

It's a CR2032 3-Volt lithium battery (it looks like a large flat button), readily available at supermarkets. Get a good one, made by Panasonic or similar.

__________________
PS > And another thing! Will the Ti|3 have user customisable/importable wavetables? A ribbon-controller or XY-Pad might be nice, too, please! Thanks!
Reply With Quote
  #3  
Old 26.03.2021, 02:13 PM
beemerduck beemerduck is offline
New here
New here
 
Join Date: 24.03.2021
Posts: 5
Default

no messages on power up, just scrambled preset names and no sound.

I have just bought the synth and it is as described above, no idea when the battery was last changed

thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 26.03.2021, 02:28 PM
Timo's Avatar
Timo Timo is offline
Administrator
This forum member lives here
 
Join Date: 13.07.2003
Location: Kaoss central, England
Posts: 2,559
Default

Try holding down the LFO Shape button while turning the Virus on, for a factory reset.
__________________
PS > And another thing! Will the Ti|3 have user customisable/importable wavetables? A ribbon-controller or XY-Pad might be nice, too, please! Thanks!
Reply With Quote
  #5  
Old 26.03.2021, 03:24 PM
beemerduck beemerduck is offline
New here
New here
 
Join Date: 24.03.2021
Posts: 5
Default

sorted, battery in all single sounds are back, no multis as yet
Reply With Quote
  #6  
Old 26.03.2021, 04:26 PM
beemerduck beemerduck is offline
New here
New here
 
Join Date: 24.03.2021
Posts: 5
Default

So all the single sounds are working.
When I switch to multi sounds, than names are there, but no sound.
Have I missed something?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:51 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Skin Designed by: Talk vBulletin
Copyright �2002-2015, Infekted.org