Access Virus & Virus TI community since 2002 Virus TI Infekted

Go Back   The Unofficial Access Virus & Virus TI Forum - since 2002 > Discussion concerning Access products > Trouble with your Access Virus?

Trouble with your Access Virus? Here you can get help when you have trouble or just don't know what to do.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08.01.2008, 02:24 PM
seantyas seantyas is offline
Definately caught something...
Very mucho Newbie
 
Join Date: 26.03.2007
Posts: 31
Default Quantized notes sound un-quantized

had the virus ti a while now but only starting to really try to use it more.. and more and more i notice, that when i play, say straight 8th notes OR 16th notes, its not exact 16th notes.. the note timing is 100% ALL OVER the place.

I have the latest os 2.5.1 and am running on logic 7.2.3 on a mac pro.

anyone else experiencing this?
Reply With Quote
  #2  
Old 13.01.2008, 07:27 AM
IlMolto IlMolto is offline
Complete Newbie
Complete Newbie
 
Join Date: 03.05.2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 16
Default

Hey,

How badly is your Virus out of time? I have a Virus C and have been experiencing the same thing. MIDI playback is a little sloppy with a noticeable delay...

Only difference is I'm using Cubase 4.1.
__________________
Roland JP-8000
Clavia Nord Lead 2X
Novation KS4
Access Virus C
Waldorf Rack Attack

Last edited by IlMolto : 13.01.2008 at 07:29 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 13.01.2008, 07:28 AM
IlMolto IlMolto is offline
Complete Newbie
Complete Newbie
 
Join Date: 03.05.2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 16
Default

By the way if you're really Sean Tyas, I love your work
__________________
Roland JP-8000
Clavia Nord Lead 2X
Novation KS4
Access Virus C
Waldorf Rack Attack
Reply With Quote
  #4  
Old 27.08.2008, 10:25 AM
seantyas seantyas is offline
Definately caught something...
Very mucho Newbie
 
Join Date: 26.03.2007
Posts: 31
Default

hahhaha yep its me THANK you man!!!

i am debating to try this beta 5 os
Reply With Quote
  #5  
Old 27.08.2008, 05:00 PM
Timo's Avatar
Timo Timo is offline
Administrator
This forum member lives here
 
Join Date: 13.07.2003
Location: Kaoss central, England
Posts: 2,375
Default

The latest beta is appearing to get a lot of thumbs up.

I think Access will release a final release soon.
__________________
PS > And another thing! Will the Ti|3 have user customisable/importable wavetables? A ribbon-controller or XY-Pad might be nice, too, please! Thanks!
Reply With Quote
  #6  
Old 27.08.2008, 07:47 PM
marc marc is offline
Veteran
Veteran
 
Join Date: 06.08.2003
Posts: 671
Default

Quote:
Originally Posted by seantyas View Post
had the virus ti a while now but only starting to really try to use it more.. and more and more i notice, that when i play, say straight 8th notes OR 16th notes, its not exact 16th notes.. the note timing is 100% ALL OVER the place.

I have the latest os 2.5.1 and am running on logic 7.2.3 on a mac pro.

anyone else experiencing this?
if you use Virus Control something goes wrong, the timing is supposed to be "perfect" since all the notes are time stamped and not arrive in a sequential fashion like it would using midi.

i'm not sure if logic 7 and the newer mac pros are good friends, all i know is that the new 8 cores are a challenge for most developers of realtime applications (which would include virus control). so give beta 5 a try, it might help, from the top of my head we improved several things which will only show their ugly face on multi-core systems.

hth, marc
Reply With Quote
  #7  
Old 16.09.2008, 02:33 PM
seantyas seantyas is offline
Definately caught something...
Very mucho Newbie
 
Join Date: 26.03.2007
Posts: 31
Default

ok check out the attached mp3...

each pluck is just 2 notes, PERFECTLY quantized but sounds like its played live

http://www.seantyasmusic.com/access
Reply With Quote
  #8  
Old 13.12.2008, 06:09 PM
paulkeeley paulkeeley is offline
Definately caught something...
Complete Newbie
 
Join Date: 21.08.2007
Posts: 26
Default

i've had the same issue here - i use my virus primarily in standalone midi mode, as i can't stand to work with even the slightest bit of latency.

i've taken the issue up with access support in the past. the issue seems to be when i'm using complex patches (anything but standard saw/pulse).

i tried a comparison test with a dry unfiltered sawtooth, and the timing was rock solid. i then tried some hypersaw, and the timing went completely off.

so, long story short - if any of the oscillators in a patch are set to anything but "classic", you can say bye-bye to timing. i'm not sure if this is the same case for the C line or earlier, but it has driven me to the brink of insanity on many occasions.

what i usually end up doing is layering a vst-i with similar settings (where applicable) underneath the virus to thicken things up and ensure that at least something is playing back spot-on cue. seems to work well enough. still frustrating, especially since my nord wave is bang on all the time. different architecture, obviously, but bad timing is not something you'd expect in a high-end piece of gear.

hope that helps. happy head-bashing!

paul.
Reply With Quote
  #9  
Old 16.12.2008, 11:01 AM
Totty Totty is offline
Infekted!
Almost Amateur
 
Join Date: 01.05.2005
Location: London
Posts: 101
Default

I've been having the very same issue on my TI Polar - latest OS 2.7.5 OSX 10.5.5 8 Core Mac Pro Logic 8.02.

If i fire off complex patches or patches that have very quick modulations on attack, or if there is a monophonic lfo cycling a parameter such as formant or filter env depth - things start to sound wrong. The envelopes skip the attack and the modulations go awry....
Reply With Quote
  #10  
Old 17.12.2008, 04:02 AM
synthfiend's Avatar
synthfiend synthfiend is offline
Knob Junkie
Amateur
 
Join Date: 01.10.2008
Location: Bondi Junction, Australia
Posts: 181
Default

if what you guys say is true I'm going to be V disappointed, one of the main reasons I outlayed all this money for a hardware synth was to avoid bad timing.....
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stuck Notes nvisibl General discussion about Access Virus 20 11.07.2007 05:41 AM
bug fix - hung notes grs Trouble with your Access Virus? 0 02.02.2007 02:54 AM
Missing notes Smag Trouble with your Access Virus? 0 09.03.2006 11:19 AM
... MIDI log-jam or no notes at all.. tvpnyc General discussion about Access Virus 2 30.10.2005 12:27 AM
sticky notes...no sound at all ouroboros Trouble with your Access Virus? 4 20.01.2005 05:01 AM


All times are GMT. The time now is 08:41 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Skin Designed by: Talk vBulletin
Copyright 2002-2014, Infekted.org